LATVIJAS MIERA PAGODA - APGAISMĪBAS STUPA

medicine

8. mēness diena pēc Tibetas kalendāra ir Dziednieka Sangje Menla diena. Šī diena ir īpaši labvēlīga rūpēm par veselību: ārstu apmeklējumam, dažādām medicīniskām procedūrām, operācijām, diagnostikai un citiem veselību nostiprinošiem pasākumiem. Himalaju klosteros šajā dienā tradicionāli tiek veiktas īpašas prakses. Arī Latvijas Miera Pagodā notiks veselības programma.

medicine

5.maijā aicinām visus uz programmu Stupā, kas veltīta veselībai.

Īpašu dziedinošo pudžu vadīs pazīstamais tibetiešu meistars, pārdzimušais Ratna Rinpoče, kurš maijā apmeklēs Miera Pagodu.

Plānots, ka mums būs iespēja aprunāties ar cienījamo Ratna Rinpoče par veselības jautājumiem un aizsardzību pret negatīvām ietekmēm.
Programmā būs arī dziedinošā meditācija, vingrinājumi, interesanti stāsti un ieteikumi par sezonālo uzturu.

Lai piedalītos programmā Stūpā, lūdzam iepriekš zvanīt pa tālruni: 29 544 514.

 

Ieteikumi veselībai pavasarī

Tibetiešu medicīnā maijs ir īpašs gada laiks – pārejas periods starp pavasari un vasaru. Organisms atbrīvojas no ziemā uzkrātajām smagajām enerģijām, un uzturam vajadzētu kļūt vieglākam. Rūgtas, savelkošas un nedaudz saldenas garšas līdzsvaro iekšējo uguni.

 Piedāvājam jums pagatavot veselīgus salātus ar rukolu un pavasara smūtiju ar nātrēm un pienenēm.

salad

Salāti ar rukolu, ķirštomātiem, mocarellu un ciedru riekstiem

Uz 2 porcijām salātu:
Rukola – 50 g
Ķirštomāti – 150 g
Ciedru rieksti – 30 g
Mocarella – 100 g
Olīveļļa (vēlams nerafinēta) – 3 ēd. k.
Balzametiķis (vai citrona sula) – 1 ēd. k.
Sāls – pēc garšas
Melnie pipari – pēc garšas

Rukolu iemērciet aukstā ūdenī uz 15–20 minūtēm. Ciedru riekstus apgrauzdējiet sausā pannā līdz vieglai zeltainībai.
Sagrieziet ķirštomātus un mocarellu.
Vienmērīgi izkārtojiet uz šķīvja rukolu, tomātus un mocarellu.
Pagatavojiet mērci: sajauciet balzametiķi, olīveļļu, pievienojiet sāli un melnos piparus. Sakuliet viendabīgā emulsijā.
Aplejiet salātus ar mērci.
Pārkaisiet ar ciedru riekstiem.

 

smuzi

Smūtijs ar pienenēm un nātrēm

7–8 pieneņu lapas
3–4 jauno nātru zariņi
1 banāns
3–4 dateles
200–250 ml ūdens

Aplejiet ar aukstu ūdeni nātru un pieneņu lapas, atstājot tās ūdenī vismaz uz 1 stundu.
Blenderī lieciet nomizotu banānu, dateles bez kauliņiem, pienenes un nātres. Sasmalciniet līdz viendabīgai masai.
Gatavs dzēriens būs tumši zaļā krāsā. Ja vēlaties padarīt krāsu spilgtāku, pievienojiet 1–2 tējk. citrona vai laima sulas.