3. jūnijā plkst. 20.00 aicinām visus uz programmu Pagodā, kas veltīta veselībai.
Lai piedalītos programmā Stūpā, lūdzam iepriekš zvanīt pa tālruni: 29 544 514.
Tāpat arī 8. mēness dienā tiek rīkotas bezmaksas Tibetas medicīnas konsultācijas un veselības stāvokļa diagnostika.. Pierakstīšanās tālrunis: 26382914.
Padomi veselībai vasarā
Saskaņā ar Tibetas medicīnu karstajā gada laikā aktivizējas Vēja dzīvības enerģija, kas saistīta ar nervu sistēmu, sirdi un asinsvadiem. Lai izvairītos no traucējumiem, kas skar šos orgānus, vasarā ieteicams sargāt sevi no pārkaršanas, lietot viegli sagremojamu atvēsinošas dabas pārtiku, vairāk augļu un dārzeņu, kā arī dzert atsvaidzinošus, bet ne aukstus dzērienus ar nomierinošiem garšaugiem — piparmētru, citronmētru, kumelītēm, ugunspuķes tēju.
Piedāvājam pagatavot atsvaidzinošu augļu smūtiju ar kivi, ābolu un piparmētru:
Ūdens – 150 ml
Banāns – 1 gab.
Kivi – 2 gab.
Ābols – 1 gab.
Piparmētras lapas – 6 gab.
Zaļā tēja – 2 g
Pagatavojiet zaļo tēju.
Nomizojiet ābolu un kivi, sagrieziet kubiņos.
Nomizotu banānu un sasmalcinātas piparmētru lapas kopā ar 50 ml tējas sasmalciniet blenderī.
Pievienojiet ābola un kivi kubiņus, vēlreiz sasmalciniet blenderī.
Ielejiet atlikušo tēju un saputojiet visu augļu masu.
Var arī uzcept mafinus ar rabarberiem un auzu drumstalām:
Rabarberi – 250 g Cukurs – 150 g
Olas – 2 gab.
Dabiskais jogurts – 125 g
Milti – 200 g
Augu eļļa – 25 g
Cepamais pulveris – 10 g
Auzu pārslas – 25 g
Sviests – 50 g
Brūnais cukurs – 50 g
Kanēlis – 1 tējkarote
Rabarberus sagrieziet mazos kubiņos, samaisiet ar parasto cukuru un nolieciet malā.
Lielā bļodā sakuliet olas, pievienojiet augu eļļu un dabisko jogurtu, viegli saputojot ar putojamo slotiņu, līdz masa kļūst viendabīga.
Pievienojiet rabarberu gabaliņus kopā ar cukuru un rūpīgi samaisiet.
Caur sietiņu ieberiet bļodā miltus kopā ar cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisiet ar karoti.
Pagatavojiet auzu drumstalas: vispirms sajauciet auzu pārslas, brūno cukuru un kanēli, tad pievienojiet mīkstu sviestu un maisiet līdz izveidojas drumstalas.
Pildiet mafinu formiņās mīklu ne vairāk kā līdz 2/3 tilpuma. Virsū uzberiet auzu drumstalas.
Cepiet mafinus iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20–25 minūtes Mafinu iekšpuse paliek nedaudz mitra, bet, pārbaudot mafinu gatavību ar zobu kociņu, uz tā nedrīkst palikt mīkla!
Labu ēstgribu!