LATVIJAS MIERA PAGODA - APGAISMĪBAS STUPA

dance

8.mēness diena pēc Tibetas kalendāra ir Dziednieka Sangje Menla - medicīnā Apgaismotā - diena. Šo dienu ir labvēlīgi veltīt veselībai, veikt veselības uzlabošanas pasākumus, medicīniskas procedūras, apmeklēt ārstus, veikt operācijas un diagnostiku, kā arī uzsākt zāļu lietošanu. Ieteicams šajā dienā atturēties no gaļas ēdieniem. Tāpat ļoti labi ir veikt lūgšanas par tuvinieku veselību, izkārt Lungta karodziņus, apmeklēt svētvietas, veikt vīraka un gaismas dāvājumus.

Šajā dienā Latvijas Miera Pagodā notiek medicīnas prakse Sangje Menla. Piedalīšanās praksē palīdz uzlabot veselību un uzkrāt dzīvības spēku.

Pasākumā var uzzināt arī:
- par meditācijas dziedniecisko spēku,
- par pareizu sezonālo uzturu un diētām,
- veselību veicinošas receptes,
- slavenu ārstu un dziednieku dzīvesstāstus u.c.

Pēc meditācijas jūs varēsiet piedalīties dziedinošā uguns rituālā, kas palīdz attīrīt slimību cēloņus.

 

Ajūrvēdas meistara ārsta Nagaradža padomi

Atjaunošanās pēc darba dienas un garīgās slodzes

Darba dienas beigās pēc intensīvas garīgās slodzes mēs gluži dabiski izjūtam spriedzi un, iespējams, stresu. Pirmais, kas mums ir jāapgūst – atstāt darbu darbā. Kad mēs atgriežamies mājās, mums ir pilnībā jāpārslēdzas, "jāiztukšojas". Ko nepieciešams darīt?

Piemēram, varam skaitīt no 50 līdz nullei. Skaitīšanai nav jābūt ātrai, mums jāizjūt skaitīšanas process mierīgi un nekur nesteidzoties. Kad sasniedzam nulli un izrunājam pēdējo skaitli (nulle), mūsu prātā nevajadzētu palikt nevienai domai, prātam jābūt pilnīgi tukšam. Tas ir vingrinājuma mērķis. Uzskatāms, ka jebkāds cilvēka stresa stāvoklis izzudīs.

Tāpat ļoti svarīgi ir veikt pārtraukumus darbā. Mēs uzkrājam stresu tad, kad nevaram apstāties. Darba procesā periodiski vēlams vienkārši uz brīdi aizvērt acis. Vai arī, sajūtot spriedzi, atrast mierīgu vietu un kādu laiku veikt dziļas ieelpas un izelpas.

 
Recepte gardam un veselīgam zemeņu smūtijam

dance

Sākas vietējo zemeņu sezona. Piedāvājam recepti veselīgam, atsvaidzinošam un ļoti aromātiskam piparmētru-zemeņu smūtijam ar kefīru.

Kefīrs - 300 ml
Zemenes - 100 g
Svaigas piparmētras - 1-3 zariņi
Cukurs - 30 g

Visas sastāvdaļas savienojam ar blendera palīdzību, līdz masa kļūst bieza un viendabīga. Salejam glāzēs un baudām.