LATVIJAS MIERA PAGODA - APGAISMĪBAS STUPA

medicine

8. mēness diena pēc Tibetas kalendāra ir Dziednieka Sangje Menla diena. Šī diena ir īpaši labvēlīga rūpēm par veselību: ārstu apmeklējumam, dažādām medicīniskām procedūrām, operācijām, diagnostikai un citiem veselību uzlabojošiem pasākumiem. Himalaju klosteros šajā dienā tradicionāli tiek veiktas īpašas prakses. Arī Latvijas Miera Pagodā notiks veselības programma.
 

1. augustā plkst. 19.30 aicinām visus uz programmu Pagodā, kas veltīta veselībai.

Programmā - veselību veicinoša meditācija, vingrinājumi, interesanti stāsti un ieteikumi par sezonālo uzturu.

Lai piedalītos programmā Stūpā, lūdzam iepriekš zvanīt pa tālruni: 29 544 514.

Padomi veselībai 

Vasara Austrumu medicīnā ir saistīta ar Žults (Uguns) enerģiju, taču laikapstākļi var būt dažādi – no karstuma līdz vēsam laikam. Tāpēc ieteikumi uzturam un dzīvesveidam mainās atkarībā no klimata.

Ja ir karsts un sauss laiks (pastiprinās Žults) – atvēsiniet ķermeni: viegls ēdiens, raudzēti piena produkti, piparmētra. Izvairieties no asa un cepta ēdiena. Dzeriet siltu ūdeni – atvēsināties vajadzētu mēreni.
Ja ir vēss un mitrs laiks (var pastiprināties Gļotas) – sasildiet ķermeni: silti ēdieni (zupas), garšvielas (ingvers, melnie pipari), mazāk piena produktu un smagas pārtikas. Vairāk kustību, mazāk miega dienas laikā.

Vērojiet laikapstākļus un savu ķermeni – tā ir Tibetas pieejas būtība, lai sasniegtu līdzsvaru.
Piedāvājam divas dzērienu receptes karstam un vēsākam vasaras laikam.

 

Atsvaidzinoša un atvēsinoša limonāde ar piparmētru un gurķi

tea_cucumber

Sastāvdaļas:

Gurķis – 1 gab.
Citrons – 1 gab.
Piparmētra – 3 zariņi
Gāzēts ūdens – 700–900 ml


Pagatavošana:

  1. Sagrieziet gurķi un citronu šķēlēs.
  2. Pievienojiet piparmētru.
  3. Lai iegūtu izteiktāku garšu, sastāvdaļas viegli saspaidiet.
  4. Pielejiet gāzēto ūdeni.

Atsvaidzinošs dzēriens gatavs!

Silta ābolu tēja ar kanēli

tea_cinnamon

Sastāvdaļas:

Saldo šķirņu āboli – 2–3 gab.
Tēja – 2 tējk. (pēc izvēles – melnā, zaļā vai augļu tēja)
Ūdens – 750 ml
Kanēlis – 2 standziņas (vai ¼ tējk. maltā)
Cukurs – 1,5 ēdk.

Pagatavošana:

  1. Sagrieziet ābolus šķēlēs.
  2. Tējkannā lieciet ābolus, tēju un kanēli.
  3. Uzlejiet verdošu ūdeni, samaisiet, apsedziet un atstājiet uz 10 minūtēm.
  4. Ar presi dažas reizes nospiediet masu, lai tā izdalītu garšu un aromātu, vai vienkārši rūpīgi samaisiet.
  5. Izkāsiet un lejiet krūzēs.
  6. Var pievienot cukuru vai medu.

   Lai garda tējas baudīšana!

 

 

 

 

















exercises