3. jūlijā plkst. 19.30 aicinām visus uz programmu Pagodā, kas veltīta veselībai.
Programmā - veselību veicinoša meditācija, vingrinājumi, interesanti stāsti un ieteikumi par sezonālo uzturu. Lai piedalītos programmā Stūpā, lūdzam iepriekš zvanīt pa tālruni: 29 544 514. Tiem, kuri vēlas saņemt konsultāciju un veikt veselības stāvokļa diagnostiku pēc Tibetas medicīnas principiem — zvaniet: 26382914. Padomi veselībai Tibetas medicīnā par svarīgāko veselības nosacījumu tiek uzskatīts sezonai atbilstošs uzturs. Ēdienam jāatbilst klimatam un jāpalīdz ķermenim saudzīgi pielāgoties laikapstākļu maiņām.
Īpaši noderīgi ir tie produkti, kas aug reģionā, kurā mēs dzīvojam. Daba dod mums tieši to, kas nepieciešams šeit un tagad. Pašlaik sācies zemeņu laiks. Vasaras karstumā iesakām pagatavot atsvaidzinošu zemeņu smūtiju, bet vēsākā laikā var baudīt siltu tēju ar melisu, kardamonu un laimu
Zemeņu smūtijs
Citrons – 0,5–1 gab. (pēc garšas)
Svaiga piparmētra – 1 saišķītis
Zaļā tēja – 15 g
Zemenes – 10 gab.
- Uzvāriet zaļo tēju.
- Noskalojiet piparmētru un noplūciet lapiņas.
- Izspiediet citrona sulu.
- Lieciet blenderī zemenes, piparmētru lapiņas, citrona sulu un sasmalciniet.
- Sajauciet ar atdzisušu zaļo tēju.
- Var pievienot karoti medus.
Zaļā tēja ar melisu, laimu un kardamonu
Ūdens – 200 ml
Zaļā tēja – 1 tējk.
Melisa – 2 zariņi
Laims – 1 šķēlīte
Kardamons – 1 pāksts
Karote dabīga ziedu medus
- Pārlejiet melisu ar verdošu ūdeni.
- Pievienojiet plānu laima šķēlīti un kardamona pāksti.
- Pagaidiet 3 minūtes un izņemiet kardamonu (pretējā gadījumā tā aromāts būs pārāk spēcīgs un pārspēs citas garšas).
- Ieberiet zaļo tēju.
- Pagaidiet vēl 3 minūtes, kamēr tā ievelkas un izkāsiet.
- Kad tēja atdzisusi aptuveni līdz 60 grādiem, var pievienot medu.
☕ Lai garda tējas baudīšana!