LATVIJAS MIERA PAGODA - APGAISMĪBAS STUPA

medicine

8. mēness diena pēc Tibetas kalendāra ir Dziednieka Sangje Menla diena. Šī diena ir īpaši labvēlīga rūpēm par veselību: ārstu apmeklējumam, dažādām medicīniskām procedūrām, operācijām, diagnostikai un citiem veselību nostiprinošiem pasākumiem. Himalaju klosteros šajā dienā tradicionāli tiek veiktas īpašas prakses. Arī Latvijas Miera Pagodā notiks veselības programma..
 

29. oktobrī plkst. 19.30 aicinām visus uz veselībai veltītu programmu Pagodā.

Programmā - veselību veicinoša meditācija, vingrinājumi, interesanti stāsti un rekomendācijas par sezonālo uzturu.

Lai piedalītos programmā Stūpā, lūdzam iepriekš zvanīt pa tālruni: 29 544 514.

Tiem, kas vēlas saņemt konsultāciju un veikt veselības stāvokļa un veikt veselības stāvokļa diagnostiku pēc Tibetas medicīnas principiem, lūdzam zvanīt: 26 382 914.

 

Rudens. Laiks kļūst auksts un lietains, un organisms vairs nav tik izturīgs. Mūs viegli var piemeklēt saaukstēšanās, tāpēc īpaši svarīgi ir saglabāt iekšējo siltumu un stiprināt imunitāti. Viens no vienkāršiem un patīkamiem veselības stiprināšanas veidiem ir dzērveņu tēja. Dzērvenes ir dabisks vitamīnu un antioksidantu avots, kas palīdz stiprināt organisma aizsargspējas.

 

teaVitamīnu sildošā tēja

Sastāvdaļas:
Dzērvenes — 100 g
Ingvera sakne — 6–8 plānas šķēlītes
Citrons — 3 šķēlītes
Medus — 1 ēd. k.
Ūdens — 500 ml
 
Pagatavošana:
Dzērvenes viegli saspaidiet, pievienojiet ingveru un citronu, aplejiet ar verdošu ūdeni un ļaujiet ievilkties zem vāka 10–15 minūtes. Kad tēja nedaudz atdzisusi (līdz ~40–45°C), pievienojiet medu.


Dzērveņu tēja ar apelsīnu

 Sastāvdaļas:
Dzērvenes — sauja
Apelsīns — 1 gab.
Ūdens — 1 litrs
Krustnagliņas, kanēlis un cukurs — pēc garšas

Pagatavošana:
Dzērvenes sasmalciniet, noskalojiet un izspiediet no tām sulu.
Ogas, kas palikušas pēc sulas izspiešanas, lieciet katliņā, pievienojiet krustnagliņas un kanēli, aplejiet ar ūdeni un uzvāriet. Kad uzvārījies, nokāsiet caur sietu.
Iegūtajam novārījumam pievienojiet iepriekš izspiesto dzērveņu sulu, viena apelsīna sulu un cukuru pēc garšas.

  Lai patīkama tējas baudīšana!