Īpašu dziedinošo pudžu vadīs pazīstamais tibetiešu meistars, pārdzimušais Ratna Rinpoče, kurš maijā apmeklēs Miera Pagodu.
Plānots, ka mums būs iespēja aprunāties ar cienījamo Ratna Rinpoče par veselības jautājumiem un aizsardzību pret negatīvām ietekmēm.
Lai piedalītos programmā Stūpā, lūdzam iepriekš zvanīt pa tālruni: 29 544 514.
Ieteikumi veselībai pavasarī
Tibetiešu medicīnā maijs ir īpašs gada laiks – pārejas periods starp pavasari un vasaru. Organisms atbrīvojas no ziemā uzkrātajām smagajām enerģijām, un uzturam vajadzētu kļūt vieglākam. Rūgtas, savelkošas un nedaudz saldenas garšas līdzsvaro iekšējo uguni.
Piedāvājam jums pagatavot veselīgus salātus ar rukolu un pavasara smūtiju ar nātrēm un pienenēm.
Salāti ar rukolu, ķirštomātiem, mocarellu un ciedru riekstiem
Uz 2 porcijām salātu:
Rukola – 50 g
Ķirštomāti – 150 g
Ciedru rieksti – 30 g
Mocarella – 100 g
Olīveļļa (vēlams nerafinēta) – 3 ēd. k.
Balzametiķis (vai citrona sula) – 1 ēd. k.
Sāls – pēc garšas
Melnie pipari – pēc garšas
Rukolu iemērciet aukstā ūdenī uz 15–20 minūtēm. Ciedru riekstus apgrauzdējiet sausā pannā līdz vieglai zeltainībai.
Sagrieziet ķirštomātus un mocarellu.
Vienmērīgi izkārtojiet uz šķīvja rukolu, tomātus un mocarellu.
Pagatavojiet mērci: sajauciet balzametiķi, olīveļļu, pievienojiet sāli un melnos piparus. Sakuliet viendabīgā emulsijā.
Aplejiet salātus ar mērci.
Pārkaisiet ar ciedru riekstiem.
Smūtijs ar pienenēm un nātrēm
7–8 pieneņu lapas
3–4 jauno nātru zariņi
1 banāns
3–4 dateles
200–250 ml ūdens
Aplejiet ar aukstu ūdeni nātru un pieneņu lapas, atstājot tās ūdenī vismaz uz 1 stundu.
Blenderī lieciet nomizotu banānu, dateles bez kauliņiem, pienenes un nātres. Sasmalciniet līdz viendabīgai masai.
Gatavs dzēriens būs tumši zaļā krāsā. Ja vēlaties padarīt krāsu spilgtāku, pievienojiet 1–2 tējk. citrona vai laima sulas.